Senarai Intipati Bajet 2017 Malaysia No ratings yet.

By | October 20, 2016

Senarai Intipati Bajet 2017 Malaysia |Assalamualaikum dan salam sejahtera, seperti yang sedia maklum tahun ini akan ada Pembentangan Bajet 2017  yang bakal dibentangkan pada 21 Oktober 2016. Pembentangan Bajet 2017 akan dibentangkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga Menteri Kewangan Malaysia di Dewan Rakyat.

Bagi mereka yang tidak berkesempatan untuk  mengikuti siaran langsung pembentangan di TV utama Malaysia anda membaca di blog ini. Berikut adalah Senarai Intipati Bajet 2017 Malaysia (isi kandungan penting) yang akan dikemaskini selepas pembentangan tamat.

Jom Baca : Koleksi Ucapan Selamat Hari Lahir

Senarai Intipati Bajet 2017 Malaysia

Bajet 2017 agak mencabar kerana ketidaktentuan keadaan ekonomi semasa sama ada dalam atau luar negara serta dipengaruhi oleh harga minyak mentah yang rendah.Perkara ini menjadi harapan sebagai Rakyat Malaysia agar pihak kerajaan boleh  membahagikan belanjawan negara secara bijaksana dan saksama untuk kesejahteraan rakyat.Untuk maklumat anda, Bajet 2017 adalah bajet di bawah Rancangan Malaysia ke sebelas (11) dan ianya sangat penting kepada hala tuju negara pada masa hadapan menjelang Wawasan 2020.

Intipati Bajet 2017 Malaysia akan dikemaskini dari masa kesemasa

Isu utama yang difokuskan dalam Pembentangan Bajet 2017 berkaitan kos sara hidup yang tinggi, keadaan ekonomi negara, pembangunan pengangkutan awam dan hak dan kebajikan pekerja. Pembangunan Transit Aliran Massa Corp Sdn Bhd (MRT Corp) dan Lebuhraya Pan Borneo.Selain itu, tentang pemilikan rumah golongan muda disebabkan masalah kelayakan pinjaman juga dijangka bakal disentuh.

Jom Baca: Petua Meluruskan Rambut Kerinting

Bercakap tentang Bajet 2017 Malaysia bagaimana pula dengan bantuan BR1M 2017, bonus kakitangan awam 2017 dan lain-lain lagi. Nantikan pembentangan Bajet 2017 pada hari Jumaat, 21 Oktober 2016. Semoga Intipati Bajet 2017 mampu mengembirakan anda.

Please rate this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.